Kies een categorie Waterstad FM livestream     Radio NL livestream
Thema Feesten
 
Bands en Popgroepen
 
Coverbands en Show Orkesten
 
Zangers
 
Zangeressen
 
Zang Groepen
 
Tribute Bands en Look A Likes
 
Bruiloft Bands
 
Solo Artiesten, Duo's & Trio's
 
Easy Listening Acts
 
Internationale Artiesten en Golden Oldies
 
Drive In Shows
 
DJ's
 
Divers entertainment en Animatie
 
Magic
 
Kinder Entertainment
 
Presentatie
 
Licht en Geluid
 
« Terug

Kane
Kane is een populaire band uit Nederland, met internationale allure. Het excentrieke stemgeluid van voorman Dinand Woesthof levert voor de band een unieke sound op. Een optreden van Kane is altijd geliefd op festivals.

In juni 1999 trad Kane op in het voorprogramma van het concert van de Guano Apes in de Melkweg.
Kane gaf veel, en werd opgemerkt door de populaire 3FM-Deejay en Guano-fan Isabelle.
Isabelle begon Kane op Radio 3FM te promoten, samen met o.a. DJ Rob Stenders, die het nummer veel airplay schonk in z'n middagprogramma.

In juli werd 'Where do I go now' op single uitgebracht. Het nummer werd 3FM-Megahit
en kreeg veel airplay op 3FM. Ook kwam de clip regelmatig op TMF voorbij.
Wegens het grote enthousiasme van 3FM luisteraars ging 'Where do I go now' naar nummer 1 in de Cyber top 50, de interactieve hitlijst van de TROS. In de Mega top 100 en de Top 40 lukte het de single niet om potten te breken. Later werd 'Where do I go now' ook op andere radiostations veel gedraaid, en waren de eerste grote stappen in de goede richting gezet door Kane.

Na veel werken aan het debuutalbum komt in december de tweede single, 'Damn those eyes', uit. Veel mensen raakten onder de indruk van de band en het nummer. De schare Kane-fans bleef groeien. Ook 'Damn those eyes' werd Megahit en haalde het ook naar de nummer 1-positie in de Cyber top 50.

Op 27 januari 2000 kwam het langverwachte debuutalbum van Kane uit, getiteld 'As long as you want this'. 'As long as you want this' kwam op #3 binnen in de Album top 100, en ging binnen twee maand goud (40.000 exemplaren verkocht.). Dit was het begin voor een ongelofelijk jaar voor Kane.

In mei werd de derde single uitgebracht, 'I will keep my head down'. Dit nummer schreef Dinand voor één van zijn beste vrienden, Marc Zieck,
die in 1998 door een tramongeluk om het leven kwam. Ook dit nummer haalde nummer 1 in de Cyber top 50, en kwam al hoger in de Top 40 en de Mega top 100.

In november 2000 was het sprookje voor Kane zo goed als compleet, toen sleepten ze namelijk een MTV Award binnen voor 'Best Dutch act'.

Op 5 mei 2001 tourde Kane weer door Nederland tijdens bevrijdingsdag, om 4 steden aan te doen.
Als helicopterband was Kane dé grote trekker in Roermond, Groningen, Zwolle en Amsterdam. Het eerste echte grote succes in het buitenland was er inmiddels ook. I will keep my head down knalde de Portugese charts binnen, en de schare fans was al behoorlijk groot.

Na een lange voorbereiding, dook Kane de zomer van 2001 de studio in voor het opnemen van
een nieuw album, 'So glad you made it'. Na enige tijd touren en promotie voorbereiden was het dan zover; Nederland moest weer eens flink horen van Kane. De nieuwe single werd vroeg
voor de release in de airplay gegooid en het echte werk kon beginnen. In oktober kwam 'So glad you made it' op single uit. In beide hitlijsten reikte de plaat hoog in de top 10: De grootste hit van Kane was een feit. In november won Kane voor de tweede keer de MTV Award voor 'Best Dutch act'.

Informatie

Biografie
Boeken/reserveren
Foto's: